Skip to content
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

” Att förädla smaken av det orörda – om ätliga vilda växter som delikatesser”

februari 18 @ 18:00 - 21:00

60kr

Lena Engelmark Embertsen, matinnovatör och ägare av Högtorp gård tillsammans med sin man Ola Engelmark, skapar högkvalitativa delikatesser av vilda växter från sin mark.
De används idag av kocklandslaget och topprankade krogar över hela landet och har exporteras till Finland, Frankrike, Tyskland, England och Italien m.fl. länder.
Vi har en smakskatt i vår svenska natur. Svamp och bär tillhör sedan länge var mans mattradition. De vilda växterna har dock fört en undanskymd tillvaro och oftast hänvisats till naturmedicin. Idag har det nordiska kökets framgångar i världen inneburit att även de vilda växternas smaker lyfts fram och väcker ett allt större intresse.
Dagens föreläsning handlar om ätliga vilda växter och dess smaker. Föreläsaren bjuder även på smakprov och möjlighet att köpa produkter.
Deras hemsida:  hogtorp.se 

Vi tar 60:- i inträde.
Anmälan senast en vecka innan.

Anmälningar eller frågor om evenemang görs till
Ragnhild, tel. 0150-660106  eller till Inger  via mail till inger.bergfjord@hotmail.com

Detaljer

Datum:
februari 18
Tid:
18:00 - 21:00
Pris:
60kr
Evenemang Kategori:

Plats

Studiefrämjandet
Köpmangatan 3
Katrineholm, 64130 Sverige
+ Google Map